LD510 met leak reporter

Persluchtlekkage

Wie perslucht zegt, zegt lekken. Perslucht is geen goedkope energiedrager. Lucht comprimeren is duur waardoor een klein lek al snel voor heel wat kosten zorgt. Daarom is het belangrijk om een persluchtlek zo snel mogelijk op te sporen. Anders kan dit al snel een zware verliespost zijn voor uw bedrijf. De oorzaak dat perslucht zo duur is, is het feit dat slechts 10% van de vereiste elektriciteit wordt omgezet in perslucht. De rest van de elektriciteit wordt omgezet in warmte.

De gevolgen van persluchtlekken

  • Er wordt geld en energie verkwist.
  • Door de lekken zal er onvoldoende druk zijn in de installaties om behoorlijk te werken.
  • Hoge onderhoudskosten voor uw compressoren.

Persluchtlekkage opsporen

Hebt u zelf al eens geprobeerd om een lek op te sporen? Dan weet u dat dit heel wat tijd in beslag kan nemen. Bovendien maken grote persluchtlekken zeer weinig lawaai. Daardoor zijn ze dus niet te horen en ook nauwelijks te vinden. Gelukkig hebben wij voor u de oplossing. Met het juiste gereedschap zorgen wij voor een snelle opsporing van het lek.

Aan de hand van onze leak reporter leveren we achteraf een gedetailleerd ISO50001 rapport. In dit rapport kan u heel wat gegevens terugvinden:

  • Een inschatting van de grootte van het lek.
  • Plaats van het lek.
  • Omschrijving van het lek.

Aan de hand van het rapport kunnen de persluchtlekken gedicht worden. Dit hoeft u zeker niet zelf te doen. Wij helpen u graag verder.

De voordelen voor u

  • Ons gespecialiseerd personeel zorgt voor een snelle detectie.
  • U hoeft niet te investeren in een ultrasoon detectietoestel.
  • Totaaloplossing waarmee u onmiddellijk bespaart op uw energiekosten.
  • We zorgen voor een vakkundig lekherstel waardoor de onderhoudskosten zullen dalen.

Heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Wat
Waarom
Energie recupereren

Het is belangrijk om regelmatig een controle op lekken uit te voeren. Daardoor kan u heel wat geld besparen en grote problemen vermijden. Ons nieuwste toestel (LD510) met leak reporter kan u dus snel helpen om een persluchtlek op te sporen.

Een persluchtlek is vaak niet te horen en bijgevolg dus ook moeilijk op te merken. Door zo’n lekken kan 20 tot 30% van de compressorcapaciteit verloren gaan.

Perslucht blijft één van de duurste energievormen. Slechts 7 tot 15% van de nodige energie wordt effectief omgezet tot perslucht. De rest wordt omgezet in warmte en gaat dus verloren. Daarom is het dus zeer belangrijk dat lekken onmiddellijk worden opgespoord.