Schroefcompressoren

Schroefcompressoren voor verschillende toepassingen in vele industrieën.

Schroefcompressoren zijn van nature energiezuinig omwille van hun compressietechnologie. Omdat het grootste deel van de kosten voor het comprimeren van lucht voor rekening komt van de energiekosten, zijn ze een uitstekende investering. Bovendien zijn schroefcompressoren speciaal gebouwd voor een lange levensduur en betrouwbaar gebruik.

Andere voordelen zijn dat schroefcompressoren niet veel onderhoud nodig hebben. Ze zijn relatief stil, wat betekent  dat schroefcompressoren dichter bij het gebruikspunt kunnen worden geïnstalleerd zonder de geluidsnormen te overtreden. Dit is belangrijk voor werkplaatsen met beperkte ruimte.

Doordat de toestellen in verschillende vormen en maten beschikbaar zijn, vind je deze in vrijwel alle industrieën.

Oliegesmeerde schroefcompressoren

Olievrije schroefcompressoren

 

Voordelen en kenmerken: schroefcompressor

CONTINUE LUCHTSTROOM
Schroefcompressoren hebben een zeer lage inwendige temperatuur, waardoor ze niet opwarmen. Er zijn geen afkoelingsperiodes of pauzes nodig.

HOGE VOLUMECAPACITEIT 
Aangezien schroefcompressoren 24/7 kunnen blijven draaien zonder opwarmingsproblemen, genereren ze grotere volumes perslucht dan andere types compressoren.

ENERGIE-EFFICIËNT 
De lage warmteontwikkeling maakt schroefcompressoren energie-efficiënt.

LANGE LEVENSDUUR
Dankzij het ongecompliceerd onderhoud en het lage risico op oververhitting gaan schroefcompressoren over het algemeen lang mee met weinig tot geen capaciteitsverlies – zelfs als ze 24/7 op vol vermogen draaien.

 STILLER
De rotoren die de lucht comprimeren staan niet in direct contact met elkaar, wat het geluid vermindert en zorgt voor een rustige werkomgeving.

 COMFORTABEL
Zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Dit betekent dat de luchtcompressor kan en zal draaien, of er nu sprake is van hoge temperaturen of lage omstandigheden. De continue werking van een schroefcompressor betekent dat cruciale onderdelen van de compressor niet slijten, ongeacht de omstandigheden.

Schroefcompressoren
Oliegesmeerde schroefcompressoren

Oliegesmeerde schroefcompressoren

De olie geïnjecteerde schroefcompressor is een veelzijdige industriële machine die efficiënt vermogen omzet in perslucht door middel van een continue roterende beweging. Optimale energie-efficiëntie gegarandeerd dankzij de technologische vooruitgang met als resultaat dat bedrijven hun ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren.

Vergeleken met zuigercompressoren, die veel eenvoudiger zijn, zijn schroefcompressoren meestal superieur. Als je een zuigercompressor gebruikt, is het misschien tijd om je installatie te upgraden. Je kunt uiteindelijk geld besparen, vooral met de stijgende energiekosten.

Schroefcompressoren kunnen een betrouwbare, kosteneffectieve persluchtoplossing bieden voor bedrijven in een groot aantal industrieën. In tegenstelling tot zuigercompressoren, die beter geschikt zijn voor intermitterende toepassingen, zijn oliegevulde compressoren bestand tegen slijtage bij continu gebruik. Ze kunnen voldoen aan de zware eisen van 24/7-operaties waarbij een constante toevoer van perslucht cruciaal is om apparatuur en machines te laten functioneren zonder lange onderbrekingen die onproductieve stilstand tijd veroorzaken.

Impetus series 90

Impetus series 22-75

Frecon plus series

HSC-D series

Olievrije schroefcompressoren speciaal ontworpen voor 100% luchtzuiverheid!

Luchtzuiverheid is van essentieel belang waar zelfs de kleinste druppel olie of vervuild lucht, niet enkel productbederf kan veroorzaken maar ook productieapparatuur kan beschadigen.

Daarom is het altijd belangrijk om bij het kiezen van een luchtcompressor rekening te houden met uw productieproces en eindproduct. In een olievrije compressor, ongeacht de gebruikte technologie, wordt nooit olie gebruikt in de compressiekamer. Dit elimineert het risico op vervuiling en garandeert 100% zuivere lucht!

Onze olievrije compressoren bieden u vele voordelen. Wij bieden u de beste technologieën. Onze olievrije luchtcompressoren zijn gecertificeerd Klasse 0, in overeenstemming met de ISO-norm. Met de hoogste niveaus van luchtkwaliteit garanderen onze compressoren u een verontreinigingsvrije en risicoloze werking. Olievrije compressoren zijn met name ontworpen voor toepassingen waar schone, zuivere lucht van cruciaal belang is.

Olievrije schroefcompressoren

Eagle series